Sønderballe Bådelaug

Medlemmer blev rystet sammen

Det var bestemt ikke var for landkrabber, da Sønderballe Bådelaug stævnede ud mod Dyvig Bådelaug på årets første klubtur lørdag den 6. juni.

- Vi fik tæsk fra højre fra Aabenraa fjord, fortæller Aksel, som var afsted med Jette i deres motorbåd. 9 sekundmeter middelvind fra Vest sørgede for halvanden meter høje bølger til de fire både.

Fremme i den beskyttende vig klarede vejret op, og solen kom frem. Erik og Thea tog imod, for de havde tyvstartet turen dagen før.

Dyvig Bådelaugs partytelt gav læ til en hyggelig gang kaffe og snak, inden der blev tændt op i den fælles grill.

Foruden Leif, som kom afsted trods drillende kølevand på motoren, var også Henrik og Regina, samt Anna og Jeppe med tre børnebørn med på turen.

- Jeg synes, det var en rigtig god tur, mener Aksel.

- Vi har fået nogle fælles oplevelser, og har lært hinanden lidt bedre at kende.

Nu vil han sammen med bestyrelsen arbejde for en fælles tur på samme tid næste år.

Søndag formiddag gik det hjemover, hvor bådene blev vasket grundigt på bagbord side ud for Aabenraa fjord.

J.

Stort fremmøde til standerhejsning

Den yngste deltager sad i barnevogn, og den ældste havde rundet 80 år, da Sønderballe Bådelaug fejrede standerhejsning lørdag den 2. maj.

Solen skinnede og de hvide småskyer ilede henover himlen, mens havnechef Hans lod foreningens vimpel stige til tops assisteret af vores allesammens Ruth.

Vejret var simpelthen for godt til at blive inde i det ellers flot blomsterpyntede fiskerhus. Mange af de 60 fremmødte hjalp med at slæbe stole og borde ud, og mange blev overraskede over, hvor hyggeligt, der er blevet indenfor efter en kraftig oprydning.

Formand Aksel Rolskov havde taget nyheder med til sin tale på bådebroen. At vi har vilde planer med fiskerhuset på længere sigt, ved de fleste. Men allerede nu kan medlemmer og gæstesejlere bruge de rustikke omgivelser til læ og hygge, fortalte han. Nøglen til toiletbygningen giver adgang huset.

Aksel var også begejstret for at fortælle om broformand Erik Linds nye tiltag, ’Senior klub’, hvor medlemmer, som ikke er arbejdsramte mere, kan mødes på havnen. Hvis referanten kender energiske Erik ret, kommer der sikkert også nogle arbejdsopgaver ind over.

- Om tre uger har vi fået repareret og forstærket flydebroen, kunne formanden berette.

Efter flere års tovtrækkeri med de svenske leverandører af flydebroerne, er alt samarbejde ophørt. Sønderballe Bådelaug satser nu på en tysk leverandør med solid erfaring, som skal reparere og forstærke broanlægget, så kan holde til storm fra sydøst.

Dermed bliver havnen præsentabel, når gæsterne forhåbentlig sejler os over ende til sommer.

Efter et trefoldigt  hurra, og en sang, hvor melodien vist blæste væk, nød de fremmødte ringridere fra grillen, en forfriskning og hinandens selskab.

 

 

Kolde brobisser rykkede

Så er sejler-sæsonen lige om hjørnet i Sønderballe Bådelaug. For nogle blev forårsklargøringen koldstartet lørdag med årets første, blæsende arbejdsweekend under broformand Erik Linds vinger.

Og her blev der virkelig rykket. Uden at forklejne de øvriges indsats, er specielt Allan Jessens arbejde med gummigeden noget, som springer i øjnene. Slæbestedet og stranden bag de små bådpladser er nu fri for overskydende sand, som har hobet sig op der efter vinterens storme.

Knud Carstensen blev medlem af foreningen sidste år. Han gik lørdag og rettede fliser ved toiletbygningen og bekæmpede alger på træværk. Men havde det ikke været for et telefonopkald fra broformanden, ville han ikke have stået der. For Knud vidste ikke noget om arbejdsweekenden.

Så tjek hellere arbejdsplanen på hjemmesiden, hvis du er i tvivl om, hvornår det er din tur til at forskønne foreningens områder i hyggeligt selskab.

Og hvis du får lyst til at komme ned og hilse på, eller måske endda give en hånd med, er du altid velkommen, siger Erik Lind, som er en af bådelaugets to broformænd.

Broanlægget har haft en isfri vinter, så pælene står stadig på deres pladser. Mange medtagne brædder er allerede skiftet gennem de senere år. Listen med forestående arbejde er alligevel lang, for mange af opgaverne går i år ud på at vedligeholde arealer og faciliteter, så alt tager sig godt ud, når bådene skal i vandet.

Arbejdet slutter efter planen i uge 14.

 

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk